Een belangrijke activiteit binnen ons gilde is het schieten en wij mogen ons gelukkig prijzen met een eigen schietterrein gelegen aan de Postelscheheideweg te Luyksgestel (richting 'De Pielis'). Dit terrein is deels samen in gebruik met de kluiduivenvereniging de Grensschutters.

In de loop der jaren is het schietterrein steeds aangepast, mede door de veranderde wetgeving. Omdat de wet ons de verplichting oplegde kogelvangers te plaatsen is toen gelijk het gehele schietterrein door de eigen gildebroeders en -zusters onder handen genomen. Het terrein is opnieuw aangelegd en er is een nieuwe kantine geplaatst. Op 17 juni 2000 werd het vernieuwde schietterrein geopend door de toenmalige Commissaris van de Koningin en tevens onze gildeheer, Mr. F. Houben. Bij die gelegenheid is aan het terrein de naam "Bronzen Toppen" gegeven. Kijk hier voor de geschiedenis naamgeving Bronzen Toppen.

Er staan 9 schutsbomen, waaronder een schutsboom voor het 'zwaar' geweer en een schutsboom voor het 'Brabants' schieten. De kantine is in gezamenlijk gebruik met kleiduivenvereniging de Grensschutters.

In 2013 heeft het gilde samen met de kleiduivenschutters een verhard parkeerterrein aangelegd en in 2014 hebben de Grensschutters hun terrein schoongemaakt. Hierop werd op 19 april 2014 het schietterrein heropend door wethouder Frank van der Meijden van de gemeente Bergeijk. Dit gebeurde door de onthulling van de emblemen van het gilde en de Grensschutters. Beide emblemen zijn gemaakt door onze gildebroeder Peter Bax jr.

Toon kaart

schietterrein St. Martinusgilde LuyksgestelDe Bronzen Toppen